vrijdag 2 oktober 2015

Een overzichtje van week 3

Het is alweer vrijdagavond in Nieuw Zeeland en dus tijd om een overzicht te geven van onze voorbije week. De grootste verandering in deze week is wel dat we eindelijk een soort van routine gevonden hebben. Het blijft een vreemde mix tussen ontspanning en stress, maar de verdeling is ondertussen 80% ontspanning - 20% stress. Een balans die alleszins beter is dan wat we vroeger hadden. Elke dag wordt er wel gesolliciteerd of worden er andere belangrijke zaken geregeld, maar elke dag is er ook plaats voor ontspanning en plezier.
Deze week voltooiden we alle must-do's in Auckland en deden we zelfs nog wat extra's. We brachten een bezoek aan Waiheke Island, One Tree Hill, Onehunga Dress smart (outlet shopping), New Lynn en gingen naar de Go Dutch shop in  Henderson (en kochten daar paprika chips en gouda kaas).
Op woensdag waren we door de standaard toeristische attracties heen en besloten we om op de kaart een nieuwe bestemming uit te zoeken. We vielen op een enorm groen stuk niet ver van Auckland: the Waitakere Ranges. Waauw, wat een prachtig gebied. We deden de 'scenic drive', een route die zijn naam niet gestolen heeft. Onze ogen werden op heel wat moois getrakteerd en we wisten meteen weer waarom we zo verliefd zijn op Nieuw Zeeland: waar je ook beslist heen te gaan, er is altijd garantie op prachtige uitzichten.
Donderdag sloten we onze drie weken in Auckland in stijl af met een etentje in de Sky Tower. Met zijn 328 meter is deze toren de hoogste van het zuidelijk halfrond. Opnieuw garantie op prachtige uitzichten dus. Nadien trokken we nog even het nachtleven in en werden we herinnerd aan de vriendelijkheid van de Nieuw Zeelanders. We praatten een hele avond met "echte kiwis" (niet de vogel, niet het fruit, maar de mens) die ons een hart onder de riem staken.
Deze ochtend kwam er een einde aan ons Auckland-avontuur en vertrokken we naar Paihia in the Bay of Islands. We verblijven opnieuw in een kleine studio en dit tot volgende week woensdag 7 oktober. De komende dagen plannen we vooral nog meer ontspanning in. We hopen de balans te brengen naar 90% ontspanning - 10% stress.
De kleine hoeveelheid stress die we nog steeds ervaren is trouwens niet enkel afkomstig van solliciteren, maar ook van de moeilijkheden bij het overbrengen van onze dieren. Deze week werd er al heel wat over en weer gebeld met het thuisfront omwille van allerlei pop-up problemen. Een test die afgenomen moet worden van Saiko kan blijkbaar niet gebeuren in België. Uiteindelijk werd het beestje zijn bloedstaal naar Duitsland opgestuurd en hopelijk komt het binnenkort dan ook met een positief resultaat terug. Ondertussen wordt ons ook gevraagd om te bewijzen dat we onze kat al langer dan 12 maanden hebben (ze is ondertussen al meer dan elf jaar) en wat de geldwaarde is van Saiko en Mauwie (zodanig men eventueel BTW kan aanrekenen op onze geïmporteerde huisdieren). De hoeveelheid administratie die we al hebben moeten doen om ons gezin te herenigen is enorm. Ons huis verkopen was een pak gemakkelijker. Al bij al mogen wij natuurlijk niet klagen, want 90% van deze stress valt eigenlijk op het thuisfront (waarvoor nogmaals heel erg veel dank!).
Het blijft een zeer vreemde balans, zelfs al is de verdeling 90-10. Soms kunnen we enorm genieten van al het moois rondom ons, maar dit kan dan plots verstoord worden door een heel klein stemmetje dat zich afvraagt "wat als we niet lang van al dit moois mogen genieten?". Op het ene moment lopen we over van zelfvertrouwen door kleine overwinningen (leren links rijden, koken met Nieuw Zeelandse producten, een telefoontje in het Engels doen), en op andere momenten kunnen we volledig uit ons lood geslagen zijn doordat we bvb. simpele vragen aan de kassa niet verstaan (toegegeven de vraag "wilt u een vuilniszak bij uw aankopen?" is niet meteen de vraag die je aan de kassa verwacht). Wie had ooit gedacht dat ons huis verbouwen en verkopen het gemakkelijke stuk was?
Auckland by night
Fairy Falls - Waitakere Ranges
Waiheke Island

1 opmerking:

  1. blij te horen dat jullie stilletjes aan beginnen te ontspannen en de stress mindert ! aan de foto's te zien is het daar inderdaad adembenemend mooi , voor Saiko en Mauwie komt er hopelijk ook snel een einde aan hun reis, wat zullen ze blij zijn jullie te zien en hebben ze niet teveel last van jetlag .
    grtjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen