vrijdag 25 september 2015

Auckland en auto's

10 dagen staan er al op onze Nieuw Zeeland - teller. De tijd vliegt voorbij en toch voelt het niet altijd zo aan. Soms lijkt het alsof er al hele weken voorbij zijn gevlogen. Dat heeft vermoedelijk wat te maken met het tempo waarmee we erin zijn gevlogen. Ondertussen hebben we een Nieuw Zeelandse bankrekening mét Nieuw Zeelandse centjes erop én hebben we zelfs al een auto aangekocht. De aankoop van de auto was een attractie op zich. Menig auto werd aan een testrit onderworpen, men moet toch zeker zijn van de aankoop nietwaar? Links rijden zorgt dan weer op zijn beurt voor de nodige spanning. Uiteindelijk kozen we voor een zeer betrouwbare, zuinige en recente wagen. Wie ons goed kent, fronst nu zijn wenkbrauwen. Ja, je leest dat goed: wij maakten zowaar een verantwoordelijke keuze! (Alles is hier omgekeerd, remember).

Our new ride
Onze nieuwe auto brengt ons enorm veel vrijheid en zorgt ervoor dat we eens wat andere plaatsjes kunnen bezoeken. Daarmee is meteen ook gezegd waar we deze week onze tijd mee hebben gevuld: buiten het Auckland Central Business District gaan! En waauw, wat een mooie plaatsen hebben we ontdekt. Een groot deel van het online reisadvies zal je aanraden om bij een trip naar Nieuw Zeeland vooral niet teveel tijd te besteden in Auckland. Menig reiziger (en zo ook wij vorig jaar) neemt dit advies aan en blijft meestal maar een dag of twee in Auckland. Net genoeg om, met bijhorende jetlag, Queen Street (de belangrijkste winkelstraat) even op en af te lopen. Nu we hier wat langer zijn, kan ik dit advies alleen maar tegenspreken. Auckland heeft zoveel meer te bieden: een mooie wandeling op Mount Eden, winkelen in Ponsonby, de sjieke buurten en rose gardens in Parnell, het grote meer en kleine strand in Takapune, sheepworld, ... Ik kan zo nog wel even doorgaan: de vele verschillende suburbs maken van Auckland een fantastische en diverse plek. Onze auto maakt het gemakkelijk om al deze mooie buurten te verkennen, maar ondertussen hebben we ook al ondervonden dat het openbaar vervoer hier van een zeer goed niveau is. Met de bus en trein kom je gemakkelijk overal. Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat ik ongeveer een weekje tijd nodig had om al het moois van Auckland naar waarde te schatten. It grows on you, zou men zeggen in het Engels. De jetlag zal er wel voor iets tussen zitten.

Onze eerste twee weken zijn alvast goed verlopen. We regelden wat we wilden regelen en zitten op schema (voor zover er een schema is). Ik ben gestart met solliciteren en dat betekent op dit moment vooral wachten, wachten, wachten, ... Ik blijf het moeilijk hebben met de schaarste aan goede chipssmaken (zelfs geen paprika?!), maar kan mijn pijn verzachten met de overdaad aan ander lekker, en voor ons exotisch, eten. We zijn elkaar nog niet beu, wat ook een voordeel is. Af en toe vragen we ons wel luidop af hoe alles verder zal verlopen: zal emigreren leuk blijven? Wie zal het zeggen? ... 

Lammetjes voederen in Sheepworld

4 opmerkingen:

  1. Oeh, Takapuna ziet er mooi uit! Toegevoegd aan de lijst van must-visits. :-)

    Hahaha, de paprika chips mis ik ook. In Hong Kong hebben we een chips die uit Taiwan komt, wat erg op de paprika chips lijkt. Blijkbaar een groot merk in Azië. Wellicht kun je die ook in de Aziatische supermarktjes vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandaag in een andere supermarkt ook paprika gevonden, moet nog getest worden. We zullen eens een aziatische supermarkt binnenlopen ook, bedankt voor de tip!

      Verwijderen
  2. leuk te hoen dat alles goed met jullie is , , hopelijk zit er voor ons ook eens een reisje in naar daar ? hopelijk waren de chips lekker he ! grtjes

    BeantwoordenVerwijderen