dinsdag 15 september 2015

De eerste twee dagen

Ondertussen is het einde van dag 2 in Nieuw Zeeland aangebroken. Maandag tellen we even niet mee, we landden immers pas om 23u. Alleszins tijd om een kort relaas te geven van onze eerste avonturen aan de andere kant van de wereldbol.
Dag 1 was meteen een drukke dag. Kenny zijn, nieuwe, koffer bleek niet meteen de beste kwaliteit (een woord van dank, sarcastisch, gaat uit naar samsonite) en haalde zelfs zijn eerste vlucht niet. Met wat folie errond was het uiteindelijk goed genoeg om de vlieger op te gaan, maar eenmaal hier aangekomen dienden we toch vrij snel op zoek naar een samsonite-hersteldienst. Die vonden we en meteen de eerste dag al (dinsdag dus) leverden we de koffer netjes af. Valt onder garantie, wat goed. Zal een weekje duren, geen probleem.
Wat waren we trots dat we dit probleem zo vlot hadden afgehandeld.
Waar we echter niet onmiddellijk aan gedacht hadden, was dat we op dag 2 uit ons hotel moesten (verlengen bleek niet mogelijk) en dat we nu dus niets hadden om Kenny zijn gerief in te steken... Niet zo heel erg slim...
We kuierden de straten wat af op zoek naar een oplossing en ik vond die ook onder de vorm van een bananendoos bij het oud papier, maar Kenny vond het al te gek om op dag 2 al op straat te staan met zijn spullen in een bananendoos...
Goed, uiteindelijk kregen we al onze spullen netjes gerangschikt in de tassen en koffers die we reeds hadden en begonnen we op dag 2 aan een heuse trektocht richting tweede hotel. We kozen voor een kleine studio met alles erop en eraan. Hier blijven we tot 2 oktober.
Dag 2 stond verder in het teken van het regelen van praktische zaken. We zetten de eerste stappen richting het openen van een bankrekening en vroegen een IRD nummer aan (heb je nodig om te werken). Een Nieuw-Zeelands telefoonnummer hebben we ook al. Nu moeten we 3 à 5 dagen wachten op een brief van de bank en 8 à 10 dagen wachten op een brief van de belastingen. Dan kunnen we weer verder.
Het waren al vruchtbare dagen. We zijn op schema en namen zelfs de tijd om de tourist te spelen. Het blijft toch wat vreemd om "geen plan" te hebben en niet echt te weten wat morgen brengt... maar ach, we gaan ervan uit dat dat wel went. De komende dagen zullen we ons focussen op de zoektocht naar een auto en een meer permanente woonst.
Mount Eden - Auckland

7 opmerkingen:

  1. zo tof jullie weer te horen , ben echt fan , een boek dat moet je nog eens schrijven, wordt gegarandeerd een best seller ! hopelijk hebben jullie snel een auto en woning gevonden he , grtjes en tot de volgende

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi en fijn dat we mogen volgen van jullie avontuur. Succes voor de verdere stappen x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja het weer is wat grijs maar vandaag is topdag zulk lekker weer. Jammer genoeg is het maar weer voor 1 dag. Ik hoop dat jullie snel wat kunnen vinden de markt is nu wel redelijk goed en er is veel beschikbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Veel plezier daar! Jullie waren een van de 'weinige' Belgen met een open instelling. Tspijt me dat ik niet op jullie afscheidsfeest kon zijn omwille van medische redenen. Het ga je goed ginds! Maak er de beste beslissing van je leven van :). Grtjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hebben jullie overwogen om AirBnB te gebruiken? Voor onze vakantie heb ik goedkope en mooie plek geboekt. Bovendien erg handig als de gastheer je een beetje de weg kan wijzen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Air bnb houden we inderdaad ook in het oog. Voorlopig lukt het nog om plaatsen te vinden, maar eenmaal hond en kat hier zijn wordt dat weer een ander verhaal vrees ik.

      Verwijderen
    2. Air bnb houden we inderdaad ook in het oog. Voorlopig lukt het nog om plaatsen te vinden, maar eenmaal hond en kat hier zijn wordt dat weer een ander verhaal vrees ik.

      Verwijderen