vrijdag 18 september 2015

Upside down

Zaterdag breekt aan in Nieuw Zeeland en daarmee zit onze eerste week (weekend niet meegerekend) er weeral op. Het was een drukke, heftige en emotionele week gekenmerkt door zeer veel ups en iets minder downs.

De belangrijkste zaken die we hebben opgemerkt deze week:
- Wifi en internet hebben hier ongeveer dezelfde waarde als goud en kaviaar. Het duurt echt eventjes vooraleer je je weg vindt in de wirwar van aanbiedingen en de eerste dagen zijn we veel dollars kwijtgespeeld aan internet. Ondertussen is dat probleem wel opgelost en hebben we meer megabytes dan we kunnen opsouperen. We zwemmen dus eigenlijk een beetje in de kaviaar.
- Rugby en de daarbijhorende 'All Blacks' zijn alomtegenwoordig. Zwarte hamburgers en zwarte melk(verpakkingen) zijn geen uitzonderingen om de favoriete All Blacks te steunen.
- Alles is omgekeerd: de zon komt op aan de andere kant, de auto's rijden aan de andere kant, zelfs de sleutel moet je naar de andere kant draaien om de deur open te krijgen (maar volgens Kenny moet ik niet overdrijven en is dat enkel dit specifieke slot van ons appartement). Het zijn deze kleine dingetjes die emigreren naar Nieuw Zeeland net wat moeilijker maken dan emigreren naar pakweg Frankrijk. Het is echt wennen als zelfs de straat oversteken een hele onderneming wordt. (Ondertussen geraken we al zonder kleerscheuren aan de overkant, alweer een overwinning).
- Als jullie slapen, zijn wij wakker... en omgekeerd. En dat maakt skypen en communiceren toch moeilijk. Maar tot hier toe lukt het ons best aardig om in contact te blijven met de andere kant van de wereld en dat vinden we alvast een heel groot pluspunt.
- De mensen zijn toch echt wel vriendelijk. We wisten dat al, maar het is gemakkelijk om zoiets te vergeten. Zo zette de buschauffeur ons recht voor de deur van onze bestemming af toen hij hoorde waar we moesten zijn, hoewel daar eigenlijk geen halte was. De koffer-reparateur maakte onze koffer zonder problemen, zonder zelfs maar de factuur te zien. Het zit hem in de kleine dingen hé.
- Geen plan hebben is moeilijker dan wel een plan hebben. Je zou denken dat het een enorme vrijheid geeft om geen plan te hebben. Ja, dat dachten wij ook. Blijkt dat het een pak moeilijker is, toch als je hier ook een leven wilt opbouwen en niet gewoon wil genieten van vakantie. Elke mogelijke optie moet in rekening gebracht worden en onze dagen worden bijna volledig gedomineerd door 'wat-als kwesties'.

Ondertussen is ook de jetlag bijna volledig uit ons lijf verdwenen en vinden we een aangename balans tussen 'belangrijke zaken regelen' en 'genieten van het leven'. De Nieuw Zeelandse wijn wordt uitvoerig getest en menig Aucklandse restaurants werden aan onderzoek onderworpen. Genieten is nu eenmaal een inherent deel van avontuur...




Sky Tower - Auckland

2 opmerkingen:

  1. ben zo blij te horen dat alles min of meer een beetje normaler begint te lopen, beetje relaxer misschien? het is ook niet niks waar jullie aan begonnen zijn he ! en wat een prachtige foto ! nog veel succes in alles wat jullie doen en wees voorzichtig met oversteken ( misschien beter op zebrapad aan stoplichten ? ) jullie trouwe fan g'tjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Let ook op de volle maan, het oppervlak ziet er wat anders uit. :-)

    BeantwoordenVerwijderen