donderdag 22 mei 2014

IELTS - test: hoe goed is onze Engelse taalkennis?

Wie wil verhuizen naar Nieuw-Zeeland en een visumaanvraag wil indienen, zal eerst moeten bewijzen dat zijn kennis van de Engelse taal voldoende is. Men test dit door kandidaat-emigranten een IELTS-test te laten afleggen (International English Language Testing System).

Wij deden deze test op zaterdag 10 mei 2014. Goed voorbereid trokken we naar Brussel om daar aan de test deel te nemen. We waren blijkbaar niet de enigen met dat idee: ongeveer zo'n 200 anderen deden met ons mee. Alles was heel officieel en het gaf ons wel een gek gevoel: dit is de eerste grote stap richting emigratie... Nu wordt het echt! 

Het eerste deel van de test was in de voormiddag: een luisteroefening, een leesoefening en een schrijfoefening. Van 9u tot 12u werden we zeer uitvoerig getest. We waren beiden al een beetje (heel erg) moe. Toch waren we er nog niet vanaf: er volgde nog een spreektest. Kenny ging als eerste en bracht het er (denken we) goed vanaf. Ik mocht echter pas om 17u, dus moesten we de tijd wat doden in Brussel. Om 17u15 (de spreektest duurt niet zo lang) zat het er dan eindelijk op voor ons allebei en mochten we weer huiswaarts keren.

En nu is het wachten geblazen... De resultaten worden bekend gemaakt op 23 mei 2014!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten